Op maandag 12 april 2021 werd op bescheiden wijze het startschot gegeven voor de pilot “Regulieren covid-19 effecten op arbeidsmarkt.” Een initiatief van MVO Solutions, Bedrijvenvereniging Bijsterhuizen en WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, dat op steun kan rekenen van de gemeenten Nijmegen en Wijchen.

Voorzitter van de bedrijvenvereniging Pieter Bergshoeff onderstreepte tijdens zijn inleiding het belang van deze pilot. “Crisis of niet, er zijn bedrijven die grote behoefte hebben aan arbeidskrachten terwijl andere sectoren op het ogenblik kampen met een overschot aan personeel. Toch is het uitwisselen van personeel niet iets wat je zomaar doet.” Turgay Tankir, regiodirecteur MVO Solutions vult aan; “Met onze ervaring in het begeleiden van werknemers naar beschikbare reguliere banen en van werk naar werk trajecten zien wij een uitgelezen kans om deze expertise in te zetten in deze bijzondere tijd. Soms zijn korte cursussen of opleidingen van belang en ook leer-werkplekken kunnen uitkomst bieden. We zijn blij dat we met WerkBedrijf een goede partner gevonden hebben om van de pilot een succes te maken.”

Wethouder Economische Zaken Monique Esselbrugge van Nijmegen gaat er vanuit dat dit project betere inzichten gaat geven in de onbalans op de arbeidsmarkt. “Dit project is meer dan een onderzoek. Juist het effectief helpen van bedrijven en werkzoekenden door in te spelen op de behoeften bevordert de economie.” Haar Wijchense collega en voorzitter van de GR Bijsterhuizen, Nick Derks, vult aan; “Bijsterhuizen is als grootste bedrijventerrein van Gelderland met zoveel arbeidsplaatsen bij uitstek de locatie om deze pilot op te starten.”

Vestigingsmanager Dorienne Wiendels zal namens MVO Solutions samen met consulent bedrijfsdienstverlening Liza Breunisse van WerkBedrijf Rijk van Nijmegen de pilot leiden. Zij worden hierin ondersteund door de bedrijvenparkmanager van Bijsterhuizen, Arjan Moerman. Rond de zomer zullen de eerste bevindingen met de beide wethouders worden gedeeld. Bedrijven die belangstelling hebben voor de pilot en hierover van gedachten willen wisselen zijn hierbij van harte uitgenodigd om contact op te nemen met de parkmanager.

foto: Niek Antonise
« Terug naar overzicht