Collectieve Inkoop Energie

Energiecollectief

Bedrijvenvereniging Bijsterhuizen faciliteert sinds 2006 de collectieve inkoop van elektriciteit en gas voor ca. 100 bedrijven. Bijgestaan door energieadviesbureau Cinergie neemt een werkgroep met lokale ondernemers alle inkoopbesluiten. Daarnaast worden er energiebesparingsonderzoeken uitgevoerd en audits in het kader van de Informatieplicht Energiebesparing. Er wordt ook gezocht naar oplossingen voor net-congestie door de ontwikkeling van een Smart Energie Hub. Voor deelnemers is een energieportaal beschikbaar met gedetailleerd verbruiksinzicht waarmee verspilling kan worden opgespoord.

  • Energie-inkoop
  • Energie-onderzoek
  • Energie-audits

Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact opnemen met Mike Lusthof via m.lusthof@cinergie.nl of op 06-53292042.

Resultaat

Bundeling van volume staat niet garant voor de “beste prijs”. Het resultaat is namelijk sterk afhankelijk van het moment waarop wordt ingekocht. Om zo goed mogelijk op ontwikkelingen in te kunnen spelen, wordt de markt nauwgezet gevolgd. Deelname aan het collectief is mogelijk voor alle leden van de Bedrijvenvereniging inclusief eventuele vestigingen buiten de regio Wijchen/Nijmegen.

Naast een scherpe inkoopprijs kunnen deelnemers kosteloos gebruik maken van het energieportaal van Cinergie. Dit biedt administratief gemak en vormt een goede basis op zoek naar energiebesparing. Steeds meer bedrijven kiezen voor groene stroom en uiteraard hoort ook dit tot de mogelijkheden.

Leden werkgroep energie

Pieter Bergshoeff – Bedrijvenvereniging Bijsterhuizen
Roland Dekkers – DKC Totaaltechniek
Pieter Klarenbeek – Klarenbeek Confectievervoer
Arnout van der Maas – ALSO International
Ruud Salari – Pita-Bakkerij Cairo
Dave Lusthof – Cinergie